MSTeamsSWE

Efterlängtade Teams-nyheter i juni

Så här lagom till midsommar är det kul att se att en del nya funktioner äntligen börjar kommer ut till den stora skaran av Teams-användare.  Själv har jag använt dessa funktioner ett tag redan, men inte kunnat berätta om det då det inte varit offentligt. Men nu så.

Reaktioner

Den mest uppenbara nya funktionen är att man nu kan ”reagera” med flera olika reaktioner, istället för att bara kunna klicka ”gilla”. Gäller både ett inlägg i en kanal och i chattmeddelanden:

Det jag dock saknar är en mer neutral reaktion. Tänkt till exempel att någon skriver att den blir hemma idag pga. feber. Då vill inte jag gärna skicka en “tummenupp” som att jag gillar att hen är hemma och har feber. Utan istället skulle jag önska ett typ ”ok, jag fattar”, alltså att jag har läst och förstått meddelandet, inte nödvändigtvis att jag gillar innebörden.

Läskvitton är i och för sig på väg till Teams, vilket delvis skulle kunna användas för just detta ändamål, men ändå inte. För då får man visserligen bekräftelse på att meddelandet har lästs men inte att innehållet i meddelandet faktiskt har förståtts.

Meddelande

En annan ny funktion är Meddelande som det heter i Teams men som bäst beskrivs med sitt engelska namn Announcement. En bättre svensk översättning kanske skulle varit: Tillkännagivande eller varför inte Kungörelse, eller Påbud ?. Hur som helst, det är ett sätt att få sitt meddelande i en kanal att sticka ut och att uppmärksammas. Förutom att kunna lägga in två nivåer av rubriker har man också möjlighet att lägga in en bild. Bilden har formatet av en ”banner”, väldigt långsmal, så man får tänka till lite så det passar in i budskapet.

Det är väldigt enkelt att göra ett “meddelande”, skapa en ny konversation (ja, det är ok att starta en ny konversation nu, för du svarar ju inte på ett meddelande i en befintlig konversation ?). Välj Meddelande, eller Announcement:

Lägg in rubrik, en väl formulerad text och en bild eller bakgrundsfärg och invänta den massiva responsen och alla de nya reaktionerna. Prova gärna, jag kan nästan garantera att du kommer imponera på övriga i organisationen när du bjuder in till AW eller nästa personalmöte.

 

Det vi väntar på nu (förutom en härlig sommar) är att slippa alla dessa nya konversationer som lätt blir när man ska svara i en befintlig konversation, ni vet alla vad jag menar. ? Sen också privata kanaler. Jag känner på mig att vi kommer få se mååååånga både efterlängtade och oväntade nyheter i Teams under hösten.

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.