MSTeamsSWE

Hur filer sparas i Microsoft Teams

Microsoft Teams är inte bara chatt och roliga Gif’s, det är filer också. Samarbeta i excel-filer, powerpoints, skicka pdf:er osv. både i direktmeddelanden och i kanaler. Vart sparas dessa filer kan man undra, i molnet? Ja, så klart i molnet men för att vara lite mer specifik så är det SharePoint Online och OneDrive for Business. Behöver du bry dig om detta? Nej. Men för de som är intresserade kan fortsätta läsa.

Varje Team får en egen team-site i SharePoint Online, och varje kanal får en egen mapp i den siten. Så när man delar en fil i en kanal så sparas filen i den mappen och tilldelas rättigheter automatiskt.

Team och kanaler:

Filer som skickas i en chatt, oavsett om det är en eller flera personer man chattar med så sparas dessa filer i den skickande personens OneDrive for Business. Mappen heter “Microsoft Teams chattfiler” och du hittar den i rooten på din OneDrive.

Chatt:

Har man inte SharePoint Online enablad i sin Office 365 tenant, så kan man inte dela filer vare sig via en kanal eller en chatt. Detta eftersom OneDrive for Business är en del av SharePoint Online som alltså är ett krav för att filhanteringen ska fungera i Microsoft Teams. Sen kan man såklart välja att köra SharePoint on-prem för sin verksamhet, så man är inte tvungen att använda SharePoint Online utan bara att ha den aktiverad.

Genom att filer sparas i SharePoint Online och OneDrive for Business så fungerar Office 365’s funktioner för granskning och efterlevnad även i Microsoft Teams. Det har vi skrivit om här tidigare, läs gärna mer om det här.

Nu vet du vart filerna i Microsoft Teams sparas. Vill du veta hur konversationerna sparas, kolla här.

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.