MSTeamsSWE

Hur konversationer sparas i Microsoft Teams

Igår skrev vi om hur filer sparas i Microsoft Teams, idag ska vi kika på hur och vart konversationerna sparas, alltså det man skriver i Teams.

Chattar, oavsett om det är en eller flera man chattar med sparas i en dold mapp i varje deltagares mailbox i Exchange:

 

Konversationer i en kanal sparas i det Teamets delade mailbox (shared mailbox) i Exchange:

Är Exchange Online ett krav? Nej, det går bra med Exchange on-prem också men då måste Azure AD-sync vara uppsatt så att identiteterna synkas från on-prem AD till Office 365. Men då ser man inte sina möten i Teams-klienten och du kan inte heller ändra din bild därifrån. Det blir alltså bättre med Exchange Online.

Bara för att datat sparas betyder det inte att det är fritt fram för vem som helst att läsa dina chattar eller konversationer. Däremot finns det möjligheter för en Office 365-administratör att hitta information som du skrivit eller någon annan skrivit till dig, förutsatt att Office 365 E3, E5 eller Microsoft 365 E3, E5 licenser används.

Mer om detta i en senare bloggpost.

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.