MSTeamsSWE

Ingen hybrid med Cloud Connectorn

Vi är några stycken som hoppats att Microsoft skulle hålla sitt löfte om att släppa en uppdatering till Cloud Connector Edition (CCE) som möjliggör en hybriduppsättning med CCE och Skype on-prem. För den som inte är helt uppdaterad så är en CCE en sorts gateway mellan Office 365 och telefonnätet (PSTN) och gör att man kan ringa från Office 365 med en operatör som inte är Microsoft.

En hybriduppsättning hade avsevärt underlättat ett införande men framförallt en Proof of Concept (PoC) där man kunnat behålla befintlig Skype on-prem och adderat en CCE för att PoC:a telefoni i Office 365.

 

Tyvärr så backar nu Microsoft från detta vilket gör att vi får fortsätta som innan att PoC:a via en separat miljö för att sedan gå på en “big bang” migrering. Inget fel med det men det hade onekligen varit enklare att gå via en hybriduppsättning.

 

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.