MSTeamsSWE

Liberalerna tillbakavisar, vill inte stoppa Teams i skolan

Under valrörelsen gjordes vi uppmärksamma på en valaffisch från Liberalerna som florerade på gator och torg. Texten löd: ”Chatta eller fatta? Kunskap och studiero i alla klassrum”.

Vad var nu detta? Vill Liberalerna stoppa Microsoft Teams i skolan? Teams som, för er som missat det, finns i en version speciellt utvecklad för skolor där chatt är en självklar del. Ska eleverna i svenska skolor inte tillåtas kommunicera med chatt kring skoluppgifter? Inte tillåtas att använda moderna, IT-baserade kommunikationsplattformar som underlättar samarbete, kommunikation och kunskapsutbyte?

Det här behövde undersökas, och som den grävande reporter jag innerst inne önskar att jag är kontaktade jag genast Liberalernas pressavdelning och krävde svar.

Nu när den preliminära rösträkningen är klar kan vi äntligen presentera hela vårt reportage exklusivt här på MSTeamsSWE.

Lars Granath, Utredare Utbildning på Liberalernas parti- och riksdagskansli berättar för MSTeamsSWE att det finns ett problem i dagens skola där eleverna ägnar sig åt att störa sig själva och sin omgivning i klassrummet, istället för att tillgodogöra sig undervisningen. Och det är det som valaffischen ”Chatta eller fatta?” anspelar på.

Sedan tillbakavisar Lars påståendet att Liberalerna är emot Teams, eller andra av skolan auktoriserade digitala hjälpmedel.

Så alla ni som varit oroliga för att svenska elever inte ska få tillgång till Microsoft Teams i skolan med Jan Björklund som utbildningsminister kan nu andas ut.

 

Tipsa oss gärna om andra misstänka missförhållanden eller oegentligheter kopplade direkt (eller väldigt långsökt) till Teams eller Skype for Business, som vi kan gå till botten med.

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.