MSTeamsSWE

Microsoft Teams goes MSI

För att installera Teams-klienten har det fram tills nu bara varit möjligt att manuellt ladda ner installationen och köra igång den på just den datorn. Nu när Microsoft tillhandahåller MSI-filer blir det möjligt att deploy:a Teams central ifrån IT-avdelningen tex. Detta underlättar avsevärt för de lite större organisationerna och har man redan tex. SCCM (System Center Configuration Manager) eller något annat system för programvarudistribution är detta en mycket välkommen nyhet.

Nu finns det två stycken nedladdningsbara installationsfiler, i  32- och 64-bitars versioner: Teams_windows.msi och Teams_windows_x64.msi

Rekommendationen är att deploy:a Teams på datorkontonivå istället för på användarkontonivå. Eftersom om man installerar klienten på en dator via ett datorkonto får alla som loggar in på den datorn tillgång till Teams. Och har man också ett Teams-konto blir man automatiskt inloggad och direkt redo att börja samarbeta och skicka roliga animerade gif:ar. Om man istället depoly:ar på användarkontonivå måste man i SCCM eller motsvarande hålla reda på vilka användare som har Teams och inte.

Installationen lägger sig i \Program Files\ och när en ny användare loggar in startas installationen och lägger sig i den användarens \AppData\. Det rekommenderas inte att ändra sökvägarna då detta kan få negativa konsekvenser för uppdateringsförfarandet.

Apropå uppdateringar så ska MSI-filen inte användas för att installera uppdateringar, utan när Teams väl är installerat så uppdaterar programmet sig självt. Om man depoly:ar en gammal version, så kommer Teams att hitta en uppdatering och uppdatera sig självt när det passar användaren. Är det däremot en väldigt gammal version så kommer Teams att uppdateras innan användaren kan börja använda programmet.

Kraven på datorn är:

  1. NET framework 4.5 eller senare
  2. Windows 7 eller senare
  3. 3GB hårddiskutrymme per användrprofil

Det här är en av nyheter som presenterades under april 2018, resterande nyheter har jag skrivit om här.

Mer information från Microsoft ang. msi-filerna finns att läsa här, deploya på!

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.