MSTeamsSWE

Nyheter i Microsoft Teams Maj 2018

Maj månad bjöd inte bara på rekordvarmt sommarväder utan också på en del trevliga nyheter i Microsoft Teams.

 

Skapa ett nytt team genom att kopiera ett befintligt

Har du lyckats skapa det ultimata teamet och vill återanvända det till fler team, nu kan du det. När du skapar ett nytt team välj Skapa ett team med ett befintligt team som mall. Välj vilket team, ändra namn och du är klar.

       

Skaffa en sekreterare som svarar åt dig

Vill du hantera din telefon som en riktig chef? Se då till att ha en sekreterare som svarar åt dig. Genom att lägga till en eller flera personer som ombud kan de både svara på dina telefonsamtal och ringa telefonsamtal åt dig. Gå till Inställningar och klicka på Hantera ombud.

Under Dina ombud kan du lägga till en eller flera kontakter som ombud.

Klicka sedan på Samtal och välja att vidarekoppla alla dina samtal till ditt ombud, like a boss. ?

Funktionen kräver Phone System-licens, alltså telefonimöjligheten i Teams.
Sekreterare ingår ej.

Så här ser det ut när min sekreterare får ett av mina många samtal:

Koppla samtal via avisering eller konsultation

Att koppla ett samtal är busenkelt, både rent tekniskt men också ansvarsmässigt, du kopplar iväg samtalet så att du blir av med det och kan fortsätta göra det du gjorde innan du blev störd ? Men om du vill vara säker på att det är rätt person du koppla till eller om hen kan ta samtalet så är det bra att kunna avisera samtalet, eller konsultera som det också kallas. Då kan du ringa eller chatta med personen innan du kopplar över det pågående samtalet. Klicka på de tre punkterna … Välj det tveksamt översatta valet Läs mer och överför sedan (på engelska: Consult then transfer).

Välj vem du ska konsultera och klicka på Fråga

Sen kommer en ganska smart rutan upp där du antingen direkt kan chatta eller ringa personen innan du kopplar över samtalet. Enkelt och smidigt. Och inte alls som i Skype for Business där man behövde klicka typ 12 gånger och den som skulle få samtalet fick två samtal och allmän förvirring rådde. Så här bra blir det när man ”gör om, gör rätt”. ?

 

Teams i HoloLens

Äntligen är det dags för chefen att godkänna den där beställningen du har liggandes på ett gäng HoloLens. För nu kan man ringa med Teams i HoloLens. Med hjälp av Remote Assist i Windows 10 kan man inte bara ringa från Teams till en med HoloLens utan man kan också se vad den personen ser genom sin HoloLens, riktigt coolt. Lite som man kan se i nedan konceptfilm från Microsoft som nu alltså blir verklighet. Köp HoloLens gott folk! ?

Klicka på bilden ovan för att bli hänförda. ???

Vi är ju några som fortfarande tappert väntar på uppdateringarna som skulle komma under april, vilka man kan läsa mer om här. Men det som är bra här är att alla dessa nya funktioner redan är på plats, och fungerar. Utom möjligen HoloLens-uppdateringen för den har jag tyvärr inte kunnat testa. Ge mig en HoloLens nu, någon?

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.