MSTeamsSWE

Översättning i Microsoft Teams

Microsoft fortsätter leverera intelligent kommunikation i Microsoft Teams, senast i raden av nya funktioner är översättning av chattar och inlägg i team och kanaler.

Översättning mellan 60 olika språk

Översättningar är nu möjliga mellan 60 olika språk (däribland svenska) och sker genom en enkel knapptryckning. Funktionen är inte bara en ”kul grej” utan tillför faktiskt riktigt värde i en internationell och/eller multikulturell organisation. Översättningarna drivs av Microsoft Translator som bland annat används i Bing Translator och är en mycket kompetent och kraftfull översättningsmotor.

Hur man gör

Klicka på de tre punkterna på meddelandet du vill översätta, välj Översätt.

Notera den lilla och lite kryptiska symbolen för att meddelandet är översatt:

Översättningarna görs till det språket som du har angett i din Teams-klient under Inställningar och Språk.

Konfiguration

Tittar man i kontrollpanelen för Teams & Skype, under Messaging policies så ser man tyvärr ingen inställning för översättning.

Då får man ta till PowerShell istället för att ändra konfigurationen. Men ta det lugnt, funktionen för att tillåta översättning är på per default så det är bara om du behöver slå av den eller begränsa funktionen för vissa användare som du måste ge dig in i Office 365 med PowerShell. Är du osäker på hur man kopplar upp en PowerShell-session mot Office 365, kolla gärna in den här posten: PowerShell i Office 365, Teams och Skype for Business

Med:

Get-CsTeamsMessagingPolicy

ser du nuvarande konfiguration. Nedan exempel visar Global-policyn vilket är den som alla användare får automatiskt om man inte gjort ett aktivt val att de ska få en annan policy:

 

För att stänga av översättningen kan man skriva:

Set-CsTeamsMessagingPolicy -Identity Global -AllowUserTranslation $False

Ett annat alternativ är att skapa en separat policy med sina favoritinställningar, men det går vi inte in på här.

 

Påverkar ej compliance

Har ni krav på arkivering och efterlevnad av olika direktiv, förordningar och policys så behöver ni inte vara oroliga att översättningen ska påverka den spårbarheten. Översättningen är enbart en klient-funktion och påverkar inget av det som skrivs och lagras central.

Lista på vilka språk som stöds finns här: https://www.microsoft.com/en-us/translator/languages.aspx

 

Kommunicera mera, med hela världen!

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.