MSTeamsSWE

Privata team blir sökbara i Microsoft Teams

Den 23 mars kommer privata team i Microsoft Teams bli sökbara för alla i organisationen.  

Som det är nu går det inte att hitta ett team som är markerat som privat, utan det är bara teamägare som kan bjuda in personer till dessa. Men nu blir det snart ändring på det.  

Med start 23 mars kommer alla team att vara sökbara, även de privata, vilket underlättar för folk att hitta och ansluta till rätt team. Detta innebär dock inte att alla per automatik kan ansluta till alla team hur som helst. Det hade ju varit knasigt. Utan är det ett privat team så får man ansöka om att bli medlem och teamägaren/ägarna får sedan godkänna eller neka. 

Värt att tänka på inför detta är således att se över alla team-namn och beskrivningar, att det inte är någon känslig eller olämplig information där då detta kommer att visas i sökresultaten.  

Det är inga problem att byta namn på ett team, bara att klicka på de tre punkterna och välja Redigera team och där ändra namnet eller beskrivningen.  

Att saker under huven inte byter namn, så som själva SharePoint-siten som teamet snurrar på eller den delade mailboxen är inget att göra något åt i dagsläget. Det har ingen egentlig betydelse för det är inget som syns eller märks för användarna men det har diskuterats, så det är inte omöjligt att även de underliggande delarna byter namn automatiskt i en framtida uppdatering.

Vill du veta mer om hur filer och konversationer sparas rekommenderar vi dig att läsa dessa: Hur filer sparas i Microsoft Teams och Hur konversationer sparas i Microsoft Teams.

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.