MSTeamsSWE

Teams bakas in i Office-installationen

Med start under januari 2019 kommer Teams-klienten att bakas in i Office-installationspaketet för de som har Office 365 Business Premium.

Fram tills nu har Teams varit en egen fristående installation, antingen via https://teams.microsoft.com/downloads eller som en msi-fil. Men nu har alltså stunden kommit när Teams-klienten blir en del av Office-installationen, i alla fall för Office 365 Business Premium-användare. Vilket är helt logiskt då programmen från Office-paketet (Word, Excel, Outlook, OneNote mfl.) samarbetar med Teams så är det inte mer än rätt att de ska installeras tillsammans också. Sen kommer de även fortsättningsvis ha olika uppdateringsförfaranden och intervaller, precis som idag.

Det är när man gör en nyinstallation av Office-paketet eller lägger till något i en befintlig Office-installation som Teams också kan  installeras samtidigt. Förutsatt att man har denna prenumeration, eller plan som det också kallas. Så det är inte så att Teams läggs till automagiskt på alla Office 365 Business Premium-installationer alltså.

Det här gäller inga andra Office-installationer eller prenumerationer, utan bara Office 365 Business Premium. Nu väntar vi bara på att det ska komma till Office 365 Enterprise också, så vi slipper hålla på med olika installationsförfaranden för Office-paketet och Teams.

Skype då?

Den nya installationen påverkar inte Skype for Business, så har du den installerad så fortsätter den fungera precis som vanligt. Detta trots att Microsoft gärna ser att så många som möjligt gör en Skypexit, alltså överger Skype till förmån för Teams. Läs gärna mer om Skypexit här: https://www.msteamsswe.se/skypexit-del-1-planera-for-en-lyckad-skypexit/

Office 365 Business och Business Essentials

Men vänta nu, det finns ju fler varianter av Office 365 Business. Japp, det finns dels Business punk (alltså bara Business) som inte innehåller Teams. Med den får man en ettårig prova-på-period av Teams, om man vill. Vilket såklart Microsoft hoppas på ska leda till att man tycker om Teams så mycket att man byter till en annan plan där Teams ingår. Denna prova-på är inte samma sak som Teams Free som är en gratisversion med vissa begränsningar för de som inte kör Office 365 alls. Teams Free har vi skrivit om tidigare, läs mer här: https://www.msteamsswe.se/microsoft-teams-for-free-gratis-ar-gott/ Och för den som är intresserad av Teams prova-på, kan läsa mer här: https://docs.microsoft.com/sv-se/microsoftteams/iw-trial-teams

Business Essentials innehåller inte Office-paketet så därför finns det inget att baka in Teams-installationen i, utan där får man även fortsättningsvis installera Teams separat, precis som tidigare.

 

Som sagt, nu väntar vi bara på att Teams ska bakas in i Office 365 Enterprise-installationerna också.

 

Mer information går att läsa här: https://docs.microsoft.com/sv-se/DeployOffice/teams-install

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.