MSTeamsSWE

Teams för familjen

Microsoft annonserar nu en kommande version av Teams för familjen, rapporterar tidningen M3. Vi känner ju Teams som ett samarbetsverktyg för företag och organisationer med smarta funktioner för att kunna kommunicera och kollaborera (svensk översättning av collaborate?), och det på ett säkert och effektivt sätt. Vad som nu är på gång är en variant av Teams för familjen och vännerna, där det bästa från ”riktiga” Teams ska finnas tillgängligt för icke-företagskunder.

”Riktiga” Teams i botten

Av allt att döma är det ”riktiga” Teams som ligger i botten men med vissa nya specialfunktioner som ska passa familjen, fotbollslaget, kompisgänget och klassföräldrarna. Med platsdelning kan man tex. hålla koll på vart lagkamraterna är när det börjar dra ihop sig till match, du ser familjekalendern i en specialanpassad “dashboard”, kan ge läxhjälp på distans, dela filer med klassföräldrarna och spara extra viktiga saker i OneDrive Personal Vault (vilket man kan gissa är Safe-funktionen som syns på en av bilderna). Självklart ackompanjerat av det som Teams redan är så bra på, som chatt, videosamtal, möten och samarbeta i filer osv.

Är detta konsument-Teams?

Ja, det är min bedömning. Men vad det innebär i praktiken återstår att se. Till exempel vad som kommer att hända med konsument-Skype. Det vågar jag mig inte på att sia om, vi får helt enkelt vänta och se.

Familje-Teams presenteras som en del i de uppdaterade Office 365 Personal & Home-paketeringarna som ska börja rullas ut senare under april, men att det skulle betyda att Teams enbart blir tillgängligt för betalande ”konsumenter”, det vet vi inte heller i dagsläget.

Mer info snart, hoppas vi

Förhoppningsvis får vi mer information snart, men av det som kommit ut hittills tycker jag det ser väldigt lovande ut. Och jag längtar verkligen till dess att jag får bjuda in HELA familjen till familje-Teams! ?

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.