MSTeamsSWE

Teamwork makes the dream work

För två veckor sedan hände något som jag visserligen jobbat hårt för under en ganska lång tid men ändå aldrig riktigt vågat tro eller hoppats på faktiskt skulle inträffa. Men på fredagen när jag var på väg hem från jobbet kom det ett mail, eller rättare sagt då kom Mailet med stort M:

Dear Mårten Hellebro,

Congratulations! We’re pleased to present you with the 2019-2020 Microsoft Most Valuable Professional (MVP) award in recognition of your exceptional technical community leadership. We appreciate your outstanding contributions in the following technical communities during the past year:

Office Apps & Services

Lyckan var total men ändå surrealistisk på något sätt. MVP är den finaste utmärkelse man kan få i den bransch jag jobbar i, att Microsoft ser och värdesätter en individs insatser inom ett visst produkt- eller tjänsteområde. Personligen har jag sett upp till många MVP:er under större delen av min yrkeskarriär.

Väl hemma blev det extra mycket fredagsmys med familjen och känslorna pendlade mellan lycka, förvirring och en sorts lättnad. Ungefär som att få en ”Golden buzzer” från Talangjuryns surkart Alexander Bard. Allting ackompanjerat till tonerna av Loreens Euphoria.

Hysteriska dagar följde

De kommande dagarna blev hysteriska, likes, glada kommentarer och nya följare strömmade in. En pressrelease gick ut och förkunnade att jag var Sveriges första MVP specialiserad på Microsoft Teams och Skype for Business. Vilket förvisso stämmer men ska man vara korrekt så finns det redan en handfull MVP:er inom området Office Apps & Services (där Teams och Skype ingår) i Sverige, men bara jag som specialiserat mig på enbart Teams och Skype.

Microsoft Sveriges officiella twitterkonto tog det dock ett steg längre och gratulerade mig till att vara den första MVP:n i Sverige, vilket alltså inte stämmer (men lite kul var det allt). ?

På detta följde en intervju och en artikel i ”Telekom idag” där jag fick förklara lite vad MVP-utmärkelsen innebär och vilka möjligheter den för med sig. Läs gärna hela intervjun här:

En lång resa, men bara början

Även om resan hit har varit lång så känns det just nu som att det bara var början på någonting väldigt stort och spännande. Många nya dörrar har öppnats med många nya kontakter och möjligheter att fördjupa mig än mer i det som jag redan tycker om att jobba med. Ändå har jag nog inte på långa vägar kunnat överblicka allt som den här MVP-titel för med sig.

Om någon vecka åker jag för första gången till Microsoft huvudkontor i Redmond strax utanför Seattle Washington. Det är en dröm jag haft sedan länge och som nu äntligen ska förverkligas då jag är inbjudan till MVP Global Summit. Jag känner på mig att jag kommer vara som ett barn på julafton, fast under en hel vecka.

Tack till alla er

Tack till alla er som på ett eller annat sätt varit med och stöttat mig under åren, utan er hade jag inte varit där jag är idag. Och stort tack till alla ni som läser mina inlägg här på MSTeamsSWE, jag vet jag att ni finns för jag ser i statistiken att mina inlägg läses. ? Vilket är jättekul och gör att jag vill fortsätta. Hoppas ni vill hänga på även framgent, för som sagt den här resan har bara börjat.

Verkar MVP intressant?

Funderar du på om det här med MVP skulle kunna vara något för dig, eller känner du någon som du tror skulle passa? Hör av dig till mig så kan jag berätta mer och ge lite hjälp och vägledning, för det är teamwork that makes the dream work.

Vi hörs och syns, och tack för allt så här långt!

//Mårten

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.