MSTeamsSWE

Vision keynote Microsoft Ignite 2018

Ignite inleddes i Orlando, Florida traditionsenligt med att Microsofts VD Satya Nadella höll en inspirerande keynote, inför en stor publik. Vi som var på plats fick föga överraskande höra hur han betonade vikten av att anamma ny teknik och samtidigt utveckla nya spännande och användbara tjänster på denna nya teknik. Han beskrev teknikskiftet nu med hur Henry Ford revolutionerade bilindustrin i början på 1900-talet med elektricitet och löpande band. Detta var inget som uppfann sig självt utan var resultatet av nytänkande, mod och djärva idéer.

Lätt att anamma ny teknik med Teams

Att anamma den nya tekniken som finns i Microsoft Teams är lätt, den finns där för dig redan nu. Och i sann evergreen-anda får man automatisk tillgång till nya funktioner och finesser som Microsoft släpper löpande. Att på egen hand utveckla nya spännande och användbara funktioner i Teams går utmärkt. På den svenska marknaden kan tex. Cellip nämnas som sedan länge har en kövarningsfunktion för deras telefonköer integrerad med Teams, och snart släpper de en ny riktigt cool funktion, mer om den senare.

Säkerhet, tillit och regelefterlevnad

Säkerhet, tillit och regelefterlevnad är självklart mycket viktiga delar vars betydelse bara fortsätter att öka. Microsoft ligger inte på latsidan här heller utan fortsätter att investera för att hålla illasinnade borta och produktiviteten uppe. Siffran 6,5 triljoner nämndes, Microsoft hanterar 6,5 triljoner signaler varje dag, och det går inte att göra utan AI och Machine Learning.

Vad kommer härnäst?

En Vision keynote måste ju innehålla en inblick in i framtiden också. Här lyfte Satya fram kundupplevelsen som central, grejerna måste funka bra att använda.

Ett gemensamt initiativ som de kallar Open Data Initiative presenterades. Där är tanken att genom samarbete och partnerskap ”låsa upp” kundens alla data som redan finns men som ofta är inlåsta i olika silos och föra dem tillbaka till kunden. Kunderna ska då få tillgång till all sin data på ett säkert och strukturerat sätt så att den kan användas tex. i någon av Azures alla AI-funktioner eller till egna tillämpningar. Data är en förnybar resurs som ska återföras till kunderna, som Satya utryckte det. Ett intressant och vettigt synsätt på många sätt.

AI for Humanitarian Action

Avslutningsvis presenterades ytterligare ett initiativ – AI for Humanitarian Action. Där Microsoft med sin teknik, sitt engagemang och sin datorkraft på olika sätt hjälper till att förstå och underlätta vid katastrofer, för människor på flykt, sjuka barn som inte har tillgång till nödvändig sjukvård och upprätthållandet av mänskliga rättigheter runt om i världen. Ett behjärtansvärt initiativ som i alla fall ligger mig varmt om hjärtat.

 

Bara för sakens skulle måste jag nämn att det tog 23 minuter innan Teams nämndes för första gången, inte dåligt med tanke på hur många fantastiska produkter och tjänster som inte nämndes alls. ?

Mer nyheter om Microsoft Teams kommer, stay tuned.

 

Mårten Hellebro

Mårten Hellebro

Ett hängivet Teams och Skype for Business-fan. Microsoft MVP. Arbetar till vardags som lösningsarkitekt inom Microsoft Teams och Skype for Business på CloudWay som specialiserar sig på migreringar, adoption, säkerhet, regelefterlevnad och allt annat som har med produktivitet och säkerhet i Office 365 att göra.

Skriv en kommentar

Mårten Hellebro, Microsoft MVP Office Apps & Services. Jobbar som Senior Cloud Architect på CloudWay och har många års erfarenhet av Lync, Skype , Teams och Office 365.

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och tipsen direkt till din inbox.

Invalid email address
Vi lovar att inte skicka något spam eller reklam och du kan avsluta prenumerationen när som helst.